Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(Download) "LuftsprÄng" by Annika Widholm * eBook PDF Kindle ePub Free

LuftsprÄng

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: LuftsprĂ„ng
  • Author : Annika Widholm
  • Release Date : January 23, 2012
  • Genre: Fiction,Books,Young Adult,
  • Pages : * pages
  • Size : 814 KB

Description

NĂ€r Linnea skadar foten pĂ„ ett trĂ€ningslĂ€ger för elitgymnaster bestĂ€mmer hon sig plötsligt för att dra frĂ„n allt. Det Ă€r varmt och sommarlov och övriga familjen Ă€r pĂ„ tre veckors semester i Italien. Utan nĂ„gonstans att ta vĂ€gen hamnar hon av en slump i ett öde rivningsomrĂ„de dĂ€r hon övernattar. Men omrĂ„det Ă€r inte helt övergivet. Linnea uppfattar skuggor mellan de sönderfallande huskropparna och snart blir hon medveten om omrĂ„dets mörka historia. Hon lĂ€r kĂ€nna Isak, som Ă€r ambitiös och karismatisk, och pĂ„ vĂ€g mot berömmelse, och David som gömmer sig som illegal flykting i en av husens kĂ€llare. Och hon lĂ€r kĂ€nna Ina och Kristoffer. Av olika anledningar har de hamnat i omrĂ„det dĂ€r deras öden lĂ€nkas samman av en fruktansvĂ€rd hemlighet – och av parkour, en filosofisk rörelse som gĂ„r ut pĂ„ att ta sig förbi alla hinder, oavsett om man Ă€r den som jagar eller Ă€r jagad.
LuftsprÄng Àr en utvecklingsroman i suggestiv thrillerformat, om att fly frÄn de prestationskrav omgivningen stÀller pÄ en ung mÀnniska. Det Àr en berÀttelse om identitet och rotlöshet, om att kÀmpa eller att slÀppa taget.
"LuftsprÄng Àr en stark roman som pÄminner mig om Jersilds Barnens ö. HÀr finns skÀrpan i den psykologiska gestaltningen, utforskandet av det vi kallar vÄrt gemensamma samhÀlle och en ung mÀnniskas svÀvande tillvaro mellan tvÄ identiteter."
Cecilia Nelson, Göteborgs-Posten


Ebook Download "LuftsprÄng" PDF ePub Kindle